Dlubal x.16 újdonságai

Megjelent a RFEM 5.16 és RSTAB 8.16 végeselem programcsomagok új köztes verziója, amely számos újdonsággal, új modullal jelent meg. Röviden a legfontosabbak.

RF-/JOINTS Steel – Rigid modul

Új kiegészítő modul jelent meg, amely alkalmas merev acél kapcsolatok méretezésre. Ez lehet gerenda-gerenda, gerenda-oszlop, de alkamas lemezek kapcsolatának méretezésre. Méretezés az EC3 szabványnak megfelelően lett elkészítve. További információk >>>

3DPDF kimenet

Már beszámoltunk a 3DPDF kiment lehetőségéről, amelyet a Dlubal tovább fejlesztett. Most már tetszőleges papír méret lehetséges. További információ egy videó formában  a 3DPDF exportról >>>

RF-FORM-FINDING

Tovább fejlesztették a feszített mebránszerkezetek (ponyva) tervező és méretző modult a FORM-Finding-ot. Az RFEM lehetőséget kínál arra, hogy az “Isotropic Nonlinear Elastic 2D / 3D” és az “Isotropic Plastic 2D / 3D” anyagmodellekkel “Membrán” és “Membrán-Ortho” típusú merevségeket csatlakoztasson hozzá (RF-MAT NL kiegészítő modul szükséges ).

RF-LAMINATE

Az RF-LAMINATE kiegészítő modul RFEM-hez a torziós nyírófeszültségek meghatározása lehetséges a nettó és a bruttó keresztmetszeti értékek szuperpozíciójában. A tervezés külön-külön történik az x- és y-irányban. A keresztezett rétegelt fa panelek metszéspontjainak terhelésének tervezése lehetséges.

RF-/STEEL AISC

Az amerika szabvány szerinti acélszerkezet méretező modul számos új funkciót kapott:

  • Kifodulás vizsgálattal való együttműködés
  • Sajátérték meghatározása
  • Az oldalirányú rögzítések opcióinak kiterjesztése (pl. Csak a felső perem támasztása)