Érdekes faszerkezetek I.

Az alábbi bejegyzésben néhány faszerkezet tervezési esettanulmányt osztunk meg. A számítások Dlubal rendszerrel készültek. Reményeink szerint az érdekeltek hasznos ötleteket nyernek.

 

Londoni vasúti átszálló állomás tetőszerkezete

Egy egyedülálló, fából készült szerkezet található 2014. március óta London szívében. Mindössze hat hónap alatt építette a tetőt a Canary Wharf üzleti negyedben található  a vasúti átszálló állomásra egy osztrák cég,  a WIEH AG. Ez a legnagyobb infrastrukturális projekt Londonban , amely 2018-ig megvalósul.

Átszálló állomás Bécsben

További információk a projektről és faszerkezet számításáról az alábbi linken olvashat:

RSTAB_WIEHAG_Crossrail_Station_EN.pdf

 

Egyedi családiház tető

Egy figyelemreméltó családi ház tetőszerkezet áll Felső-Ausztriában 2014 óta. Az épület közepén kör alakú, feszített tető áll fából. A fényárban úszó üveg homlokzattal együtt vonzza az odalátogatók a tekintetét. Két Dlubal ügyfél vett részt ebben a projektben.

Tető 12

További információk a szerkezet számításáról az alábbi linken olvashat:

RSTAB_Wagner_Kuppel_EN.pdf
Csavart kilátó

 

 

 
Legmagasabb faszerkezetű kilátó Ausztriában

2013 júniusában, a világ egyik legnagyobb fából készült szerkezetét nyitották meg Ausztriában, a Pyramidenkogel-t Karintia hegyvidéken. A torony beleértve az antennát 100 m magas. Négy kilátási terasz található, az egyik zárt, három pedig nyitott, ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik az Alpok-Adria térségre és a karintiai tavakra. A spirál alakú formát választották Klaura + Kaden építészek, amely a növekedés és fejlődés szimbóluma. A torony egy másik fénypontja, hogy Európa legmagasabb fedett csúszdája a maga közel 52 m-es magasságával.

 

 

 

 

További információk ezen PDF-ben:
RSTAB_Lackner_Pyramidenkogel_EN.pdf

 

Információk a Dlubal végeselem rendszerről magyar nyelven >>>